INGREDIENTAI: 3 stiklinės pieno
1.5 stiklinės miltų
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilame pieną, išmaišome (
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinio masę. Tešlą gerai išmaišome, pagardiname cinamonu.
3.
Obuolius nulupame, sutarkuojame stambia tarka ir šaukštu įmaišome į tešlą.
4.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, dedame po 1 valgomą šaukštą tešlos, suformuojame apvalius blynelius ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
5.
Patiekiame dar karštus su uogiene ir grietine ar kitais mėgstamais pagardais.
6.
P.S. - Nekepkite labai storų blynelių, kitaip vidus gali neiškepti. - Recepte naudojamos stiklinės dydis yra 240 ml.