INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių
2 litrai vandens (arba sultinio)
100 gramų perlinių kruopų
100 gramų grybų (naudojau šaldytus baravykus)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek lauro lapų
Kukuliams:
300 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek džiūvėsėlių
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlines kruopas užpilti vandeniu arba sultiniu ir išvirti (geriau kruopas užmerkti iš vakaro, greičiau išvirs). Į jau apvirtas perlines kruopas sudėti pjaustytus grybus ir prieskonius (druską, pipirus, lauro lapus).
2.
Pakepti svogūnus, tarkuotą morką, česnaką, irgi sudėti į perlines kruopas.
3.
Iš faršo, kiaušinių, prieskonių bei trupučio džiūvėsėlių pagaminti mažus kukulaičius.
4.
Į verdančią sriubą sudėti smulkintas bulves, užvirti. Sudėti kukulaičius ir pavirti dar 5-10 minutes. Galima dar pagardinti žalumynais, paskaninti grietine.