INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių (didelių arba 4 mažesnių)
3 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
180 gramų varškės
180 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (tirpinto, atvėsinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu, tuomet supilti sviestą, sudėti varškę ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.
2.
Tuomet į dubenį su paruošta mase įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
3.
Vieną obuolį atsidėti, o kitus obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį su tešla ir išmaišyti. Masė turi būti pakankamai tiršta.
4.
Kepimo formą nusegamais šonais (naudojau 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą masę.
5.
Likusį obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti riekelėmis, sudėti ant tešlos viršaus.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 - 50 minučių. Ar pyragas iškepęs, galima tikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus.