INGREDIENTAI: Pagrindui:
600 gramų duonos (naudojome ruginę duoną, be plutos, galima maišyti su kvietine)
300 gramų spanguolių uogienės (arba juodųjų serbentų)
120 gramų medaus (skysto)
50 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
1 šaukštelis želatinos
Pertepimui:
180 gramų grietinės
90 gramų lazdyno riešutų
75 mililitrai vandens
60 gramų kakavos
50 gramų cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio želatinos
Viršui:
140 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų kakavos
40 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
1 sauja lazdyno riešutų (kapotų)
1 saujelė mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui duonai plonai nupjauname plutą, sutrupiname ir smulkiai sumalame.
2.
Želatiną užpilame vandeniu, kelias minutes pabrinkiname ir kaitiname, kol želatina ištirps. Leidžiame atvėsti. Dedame medų, uogienę, citrinos sultis. Sumaišome su duonos trupiniais.
3.
Pertepimui želatiną užpilam vandeniu, kelias minutes pabrinkiname ir kaitiname, kol ištirps. Leidžiame atvėsti.
4.
Pertepimui želatiną užpilam vandeniu, kelias minutes pabrinkiname ir kaitinam, kol ištirps. Leidžiame atvėsti.
5.
Grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišome su brinkinta ir ištirpinta želatina. Po šaukštą dedame kakavą ir maišome. Masė vis tirštės ir virs kakavos kremu. Jeigu norite intesyvesnio skonio, dėkite daugiau kakavos
6.
Susmulkiname riešutus.
7.
Formą ištiesiame sviestiniu popieriumi, sukrečiame pusę duonos mišinio. Paviršių gerai išlhyginame - paspaudžiame, ant viršaus tepame šokolado kremą, suberiame smulkintus riešutus ir ant jų sukrečiame likusį duonos mišinį, išlyginame paviršių. Tortą padedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
8.
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra, po truputį dedame kakavą. Masė vis tirštės, vis kremu. Galima įmaišyti kelis šaukštus riešutų sviesto su gabaliukais.
9.
Išimtą iš formos tortą aptepame grietinėlės plakiniu. Papuošiame kapotais riešutais, mėtos lapeliais.
10.