INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo lydekos
Įdarui:
150 gramų lašinukų
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek prieskonių žuviai
šiek tiek druskos
Papuošimui:
šiek tiek daržovių (mėgstamų)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalame mėsmale.
2.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepiname, paliekame, kad atvėstų. 2 kiaušinius kietai išverdame, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
3.
Atvėsusius svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustome ir sudedam į bendrą masę, įmušame viena žalią kiaušinį, sudedame prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir prikemšame lydekos odą.
4.
Skardą ištepame aliejum, įdedame lydeką ir pašauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45 - 50 minučių.