INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės miltų
180 gramų sviesto
150 gramų cukraus (+trupučio pabarstymui)
80 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas apelsino žievelės
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus, kepimo miltelius ir cukrų išmaišykite dubenyje, sudėkite kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, smulkintas spanguoles, įtarkuokite apelsino žievelę. Trupinkite - minkykite tešlą.
2.
Iš tešlos ant stalo formuokite stačiakampius volelius (aš dariau 2 vnt., kad būtų paprasčiau įdėti į šaldiklį), kad paskui supjausčius volelį sausainiai būtų kvadratų/stačiakampių formos. Suformuotus volelius įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį bent 30 min.
3.
Atšaldytus volelius supjaustykite į 0.5 cm storio sausainius, dėkite juos į kepimo popieriumi ištiestą skardą, pabarstykite cukrumi ir kepkite 190 C laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.