INGREDIENTAI: 200 gramų spageti makaronų
100 gramų fetos sūrio
pagal poreikį vandens
Padažui:
6 vienetai pomidorų (didesnių)
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 pundelis baziliko (šviežių)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą pripilti vandens, užvirti, sudėti makaronus ir virti apie 10 minučių iki išvirs (arba virti vadovaujantis nurodymais ant makaronų pakuotės).
2.
Česnakus smulkiai sukapoti.
3.
Į prikaistuvį įpilti aliejaus, įkaitinti ir suberti česnakus. Pakepti porą minučių iki kol pasklis malonus kvapas.
4.
Pomidorus perpjauti pusiau ir išpjauti kietąją baltą dalį, pasmulkinti elektriniu smulkintuvu arba supjaustyti peiliu nedideliais kubeliais.
5.
Pomidorus sudėti į prikaistuvį su česnakais, gerai išmaišyti ir kaitinti ant nedidelės ugnies apie 7-8 minutes.
6.
Susmulkinti baziliką, suberti į prikaistuvį su pomidorais, pagardinti druska ir pipirais, dar pavirti apie 5 minutes.
7.
Spagečius sumaišyti su 3-4 šaukštais padažo. Tada juos dėti į lėkštes ir užpilti likusį padažą.
8.
Fetos sūrį užtrupinti ant makaronų. Jeigu norisi, galima dar pagardinti šviežiai maltais pipirais ir baziliko lapeliais.