TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Medaus tortas su maskarponės kremu
Medaus tortas su maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų skysto medaus
80 gramų sviesto
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
170 gramų cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, sodą, druską, sumaišome. Sudedame medų bei sviestą ir viską kaltiname ant silpnos ugnies, kol medus, cukrus bei sviestas ištirps.

2.
Nuimame nuo ugnies, paliekame atvėsti bent 5-10 min.

3.
Į atvėsusią masę beriame po truputį miltus ir vis maišome, kol masė bus tinkama minkymui ir nelips prie rankų.

4.
Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą pailsėti 1 val.

5.
Po to tešlą iškočiojame apie 4 mm storio ir išpjaustome norimos formos lakštus. Jei lieka tešlos iškepame sausainius.

6.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, kol viskas gražiai apskrus.

7.
Kol kepa lakštai, kremui grietinėlę išplakame.

8.
Maskarponės sūrį išmaišome su cukraus pudra, atsargiai įmaišome grietinėlę.

9.
Atvėsusį lakštą sutepame kremu, uždedame kitą lakštą, taip pat sutepame kremu.

10.
Torto viršų aš puošiau šilauogėmis, saldainiais ir pušų spygliais, bet tai yra jūsų tortas ir jūsų virtuvė, taigi galite puošti pagal jūsų fantaziją. Skanaus!




admin · 2021-05-14 18:00 · 443 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt