INGREDIENTAI: Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
145 gramai cukraus
135 gramai kvietinių miltų
90 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
40 mililitrų vandens (verdančio)
35 gramai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 lašas vanilės esencijos
pagal skonį druskos
Įdarui:
800 gramų bananų
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminės varškės
40 gramų juodojo šokolado (tarkuoto)
27 gramai grietinėlės standiklio
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijojame.
2.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
3.
Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės esenciją bei verdantį vandenį išplakame iki standžių putų, plakame maždaug 6-7 minutes. Supilame kambario temperatūros kefyrą, beriame druską, persijotus miltus, kakavą bei kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome, neplakame!
4.
Kiaušinių baltymus išplakame atskirai iki standumo, atsargiai įmaišome į tešlą.
5.
Torto formos (20-22 centimetrų skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą.
6.
Kepame iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu, jei iešmelis, įbestas į biskvitą ir ištrauktas, liko neaplipęs tešla - biskvitas jau iškepęs, jei aplipęs - kepame dar kelias minutes. Iškepusį biskvitą paliekame pravėsti, atsargiai išimame, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti.
7.
Kremui varškę, grietinėlę, cukrų bei standiklio miltelius išplakame iki purios, standžios masės. Atsargiai įmaišome sutarkuotą juodąjį šokoladą ir padedame šaltai.
8.
Bananus nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
9.
Biskvito vidurį išskobiame, kad liktų apie 1 centimetro aukščio kraštai. Ant pagrindo dėliojame sluoksnį bananų, tada užtepame kremą, vėl dedame bananus, vėl tepame kremą ir taip formuojame kalnelį.
10.
Likusį išskobtą biskvitą sutrupiname ir apibarstome trupiniais tortą.
11.
Maždaug 3-4 valandoms dedame į šaldytuvą.