TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Biskvitinis kapučino skonio tortas su maskarponės kremu
Biskvitinis kapučino skonio tortas su maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
180 gramų miltų
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų sviesto
100 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
Kremui:
100 mililitrų vandens (karšto, virinto)
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų varškės
150 gramų cukraus
4 šaukštai kapučino miltelių
10 gramų želatinos
Sulaistymui:
50 mililitrų kapučino (naudojau vanilinį)
Papuošimui:
šiek tiek kakavos
šiek tiek uogų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi apie 3 - 4 minutes. Supilti pieną, ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei persijotus miltus, sumaišytus su kepimo miteliais.

2.
Viską gerai išmaišyti ir supilti į torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Popierių ištepti aliejumi, kraštus irgi. Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Smeigtuku patikrinti, ar biskvitas iškepė. Išėmus iš orkaitės palikti formoje, kad atvėstų. Visiškai atvėsusį perpjauti į 3 arba 4 dalis.

3.
Kremui į karštą vandenį sudėti kapučino miltelius ir želatiną, gerai išmaišyti, kad ištirptų arba šiek tiek pakaitinti ir palikti atvėsti.

4.
Maskarponę, varškę, jogurtą ir cukrų gerai išplakti, įmaišyti atvėsusį kapučiną su želatina.

5.
Grietinėlę atskirai išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą. Palikti trumpam šaldytuve, kad kremas šiek tiek sutirštėtų.

6.
Į torto formą dėti vieną sluoksnį biskvito, jį apšlakstyti kapučinu, užpilti kremo, vėl dėti biskvitą, vėl kapučinu ir t.t. Ant torto viršaus užpilti likusį kremą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.

7.
Išėmus tortą iš formos pabarstyti kakava ir papuošti uogomis.




admin · 2021-05-12 03:00 · 455 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt