INGREDIENTAI: 150 gramų vyšnių (naudojau šaldytas atitirpintas)
120 gramų speltų miltų (šviesių)
100 gramų džiovintų figų (arba datulių)
100 mililitrų apelsinų sulčių (arba kitokių, pvz. obuolių)
1 vienetas bananų (gerai prinokusio apie 100 gr)
1 vienetas kiaušinių
20 gramų aliejaus
8 gramai kakavos
2 gramai sodos
2 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Figas išmirkyti sultyse.
2.
Į smulkintuvą dėti išmirkytas figas, bananą, supilti aliejų, įmušti kiaušinį ir sutrinti iki vientisos masės. Įsijoti miltus, sodą, kakavą, suberti druską. Gerai išmaišyti.
3.
Į tešlą sudėti vyšnias, lengvai permaišyti.
4.
Tešlą dedame į formeles, pripildant ne daugiau kaip 2/3 formelės tūrio.
5.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (man iškepė per 17 min). Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Palikti atvėsti keksiukų formelėse.
Patarimai:
•
Vietoje vyšnių tiktų juodieji serbentai arba mėlynės.