TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Bernardinas Eidvilas Vygintė Akvilas Alfreda
Lietiniai blynai su varške, špinatais ir lašiša
Lietiniai blynai su varške, špinatais ir lašiša

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
7 vienetai lietinių blynų
180 gramų varškės 9%
150 gramų sūdytos lašišos
50 gramų špinatų
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštelis sviesto
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai jogurto, natūralaus
1 pundelis žalumynų (smulkintų, tinka krapai, petražolės, laiškinis česnakas, bazilikas)
1 šlakelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išsikepti 6-7 lietinius blynus pagal savo mėgstamą receptą.

2.
Špinatus šiek tiek susmulkinti, česnako skiltelę sutarkuoti arba sutraiškyti. Į keptuvę dėti sviestą ir keletą minučių apkepti špinatus ir česnaką. Atvėsinti.

3.
Špinatus sudėti į varškę, dėti 0,5 šaukštelio citrinos žievelės, 1 šaukštą grietinės, berti šiek tiek druskos (priklausomai nuo lašišos sūrumo), pipirų ir gerai išmaišyti.

4.
Lašiša supjaustyti nedideliais gabaliukais.

5.
Ant blyno dėti sluoksnį varškės, pjaustytą lašišą, suvynioti.

6.
Apkepti lietinius keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

7.
Padažui 2 šaukštus grietinės ir 2 šaukštus jogurto, žalumynus, 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, citrinų sultis, druską, pipirus sutrinti smulkintuvu, kad gerai išsimaišytų.




admin · 2021-05-11 12:00 · 460 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt