INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių
400 gramų konservuotų avinžirnių (apytikriai, 1 skardinės)
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio čili dribsnių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
0.5 stiklinės sultinio (arba vandens)
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
1 saujelė kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį išskirstome žiedais, svogūną ir česnaką pasmulkiname, pievagrybius supjaustome riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūnus ir česnakus. Pakepiname keletą minučių, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada sudedame pievagrybius ir nukoštus avinžirnius. Pakepiname, kol nugaruos skystis.
3.
Sudedame brokolius ir pakepiname apie 2 min. Pagardiname druska, pipirais, čili dribsniais. Įpilame sultinį arba vandenį ir troškiname iki 5 min. Pabarstome tarkuotu sūriu.