INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų graikiško jogurto (arba kitokio natūralaus jogurto)
100 mililitrų vandens (šilto)
1 šaukštelis sausų mielių
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti mieles, cukrų, supilti vandenį ir išmaišyti. Palikti trumpam pastovėti.
2.
Į kitą dubenį supilti jogurtą, suberti kepimo miltelius, išmaišyti.
3.
Į didesnį dubenį supilti vandenį su mielėmis ir cukrumi, jogurtą su kepimo milteliais, įberti druskos ir įsijoti miltus. Minkyti tešlą apie 5 minutes. Dubenį su tešla uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 50 - 60 minučių.
4.
Tuomet tešlą padalinti į 6 lygias dalis ir iškočioti 16 cm skersmens paplotėlius.
5.
Įkaitinti keptuvę be riebalų ir kepti paplotėlius iš abiejų pusių po kelias minutes. Kai kepant pradės atsirasti oro pūslės, apversti kitą pusę.