INGREDIENTAI: 340 gramų paukštienos (naudojau ančių šlaunelių mėsą)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai miltų
4 šaukštai džiūvėsėlių
2 šlakeliai citrinų sulčių
1 šaukštelis prieskonių paukštienai (naudojau antienai)
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas cukinijų (mažų)
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas medaus
1 žiupsnelis sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paukštieną pabarstome druska, pipirais, prieskoniais, įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Paliekame marinuotis 0,5 val.
2.
Įkaitiname aliejų.
3.
Gabalėlius antienos apvoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir iškeps.
4.
Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Morkas nuskutame ir sutrakuojame stambiais šiaudeliais. Cukiniją taip pat sutarkuojame.
5.
1 v. š. aliejaus apkepame svogūną su morkomis. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus, sudedame cukinijos šiaudelius. Pilame sojos padažą, dedame medų ir įspaudžiame citrinos sulčių. Šiek tiek pakaitiname. Į lėkštę dedame antienos gabaliukus, šalia saldžiarūgščių daržovių. Pabarstome sezamo sėklomis.