TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Želė desertas "Valentinukas"
Želė desertas "Valentinukas"

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
150 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų pieno
77 gramai citrinų želė (1 pakelio)
50 gramų balto šokolado
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas želatinos
550 mililitrų vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpyliau 50 ml vandens ir palikau 15 min., kad išbrinktų.

2.
Pieną sumaišiau su grietinėlę ir pakaitinau, kad pašiltų. Į šiltą pieną su grietinėle supyliau išbrinkusią želatiną, išmaišiau ir supyliau į taurę. Paverčiau taurę ir pastačiau į šaldytuvą, kad sustingtų.

3.
Tada ant garų vonelės ištirpinau šokoladą ir supyliau į formelę, palikau šaltai, kad sustingtų.

4.
Sustingusį šokoladą išėmiau iš formelės ir uždėjau ant sustingusios baltos želė.

5.
Citrinų želė užpyliau 500 ml karšto vandens, maišiau, kol želė visiškai ištirpo. Atvėsinau. Supyliau ant baltos želė sluoksnio ir šokolado.




admin · 2021-05-09 12:00 · 522 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt