INGREDIENTAI: 200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, naudojau "Džiugą")
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno
50 gramų svogūnų laiškų
50 gramų karštai rūkytos šoninės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, sūriu, druska ir maltais juodaisiais pipirais, kitame išplakame kiaušinius su aliejumi ir pienu. Sausą masę sujungiame su šlapia ir išmaišome iki vientisos masės.
2.
Svogūnų laiškus ir šonine smulkiai supjaustome ir įdedame į tešlą, išmaišome.
3.
Kepimo formą patepame sviestu ir paskirstome joje paruoštą tešlą. Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.