INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
0.5 stiklinės pieno
6 šaukštai rudojo cukraus
4 šaukštai kakavos
3 šaukšteliai prieskonių (maltų imbierų, maltų gvazdikėlių, meduolių prieskonių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (arba nugesintos citrinų sultimis sodos)
pagal poreikį migdolų drožlių (arba pabarstukų, pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ištirpinti sviestą ir į dar karštą suberti prieskonius, virti ant mažos ugnies porą minučių, atvėsinti.
2.
Atvėsusį sviestą supilti į miltus su cukrumi, išmaišyti, įmušti kiaušinius, viską išplakti. Supilti pieną, suberti kakavą, kepimo miltelius. Viską išplakti. Tešla neturėtų būti labai tiršta.
3.
Tešlą supilti į pailgą keksams skirtą formą, išklotą kepimo popieriumi (arba folija, tuomet reikėtų papildomai patepti riebalais). Pabarstyti migdolų drožlėmis.
4.
Kepti iki 160 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 60 min. (priklauso nuo konkrečios orkaitės). Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Jeigu aplipęs - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti.
5.
Atvėsusį supjaustyti ir papuošti uogomis, grietinėle ar kondensuotu pienu.
Patarimai:
•
Galima visai nedėti cukraus. Galima jį pakeisti prinokusiais bananais.