INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
400 mililitrų graikiško jogurto
50 gramų lazdyno riešutų (arba migdolų ar graikinių, galima nedėti)
2 šaukštai medaus (arba pagal skonį)
40 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai cinamono (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutus pasmulkinkite ir maišydani pakepinkite sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros iki ims skleisti malonų aromatą. Suberkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
2.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius, cukrų ir cinamoną. Vis pamaišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros iki cukrus ištirps, o obuoliai šiek tiek suminkštės.
3.
Graikišką jogurtą sumaišykite su medumi.
4.
Jogurtą paskirstykite į 4 stiklines (arba kitokius nedidelius indelius). Ant jo paskirstykite dar šiltus obuolius. Papuoškite skrudintais riešutais.
5.
Patiekite iškart.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.