INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek paviršiui pabarstyti)
100 gramų sviesto (šalto)
50 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
5 šaukštai šokoladinio lazdyno riešutų kremo (įdarui, naudojau Nutella)
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į didelį dubenį.
2.
Į dubenį su sviestu suberti miltus, cukrų ir druską. Sumaigyti pirštais, kol virs trupiniais. Tada įpilti šalto vandens ir išminkyti tešlą.
3.
Iš tešlos suformuoti kamuoliuką, apsukti maistine plėvele ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
4.
Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Stikline išspausti apskritimus.
5.
Pusę sausainių aptepti kremu, kraštus paliekant tuščius, kad kepant neišbėgtų. Tada ant viršaus uždėti po vieną tokios pačios formos sausainį be įdaro, kraštus gražiai suspausti šakute.
6.
Kiaušinio trynį išplakti.
7.
Sudėti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sausainių viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu.
8.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 min., kol paviršius gražiai apskrus. Palikti atvėsti.