INGREDIENTAI: 2 riekės duonos
50 gramų mocarela sūrio (ar kitokio gerai besilydančio sūrio)
4 vienetai rudųjų pievagrybių (mažų ar 2 didesnių)
1 šaukštelis garstyčių
2 žiupsneliai džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pievagrybius nuvalyti (nulupti ploną viršutinį sluoksnį peiliuku). Neplaukite, kad grybai nepritrauktų vandens ir kepdami nepavandenytų. Supjaustyti riekelėmis.
2.
Duonos riekes aptepti garstyčiomis. Dėti į skardą. Ant duonos dėti plėšytą mocarelą. Išdėlioti pievagrybius ir pabarstyti žalumynais.
3.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę (svarbu, kad orkaitė būtų gerai įkaitusi, kad pievagrybiai nepaleistų per daug skysčio) 7 - 8 minutėms. Skanaus!
Patarimai:
•
Jei naudojami pievagrybiai vandeningi, prieš tai galite juos prieš tai apkepti karštoje keptuvėje ir nuvarvinti.