INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis pipirų
1 pakelis kiaulių žarnų (išvalytos)
2 vienetai svogūnų
100 gramų grietinės
200 gramų lašinukų (sūdyti)
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuskustas bulves ir vieną svogūną nulupti smulkiai sutarkuoti. Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkius. Įbėrus druskos ir pipirų, viską gerai išmaišyti.
2.
Į gerai išvalytas žarnas supilti bulvių tarkius, jų pilnai neprikemšant, kad bulvių vėdarai kepant nesutrūkinėtų. Galiukus sutvirtinti mediniais iešmeliais.
3.
Dėti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 180 °C temperatūroje apie 1-1,5 val.
4.
Patiekti su spirgučių ir grietinės padažu.