INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų miltų
100 gramų medaus (naudojau dirbtinį, su natūraliu būna minkštesni)
100 gramų cukraus
100 gramų margarino (arba sviesto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
šiek tiek cinamono
šiek tiek maltų gvazdikėlių
Papuošimui:
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek citrinos rūgšties
Glajui:
200 gramų šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ant garų puodo ištirpiname medų, cukrų, margariną. Sudedame paplaktą kiaušinį, prieskonius ir viską gerai išmaišome. Supilame nugesintą sodą, vėl išmaišome. Dedame miltus ir minkome minkštą tešlą. Tešla turi būti lengvai minkoma, bet nepadauginkite miltų, kitaip ežiukai iškeps kietesni.
2.
Iš tešlos formuojame norimo dydžio ežiukus. Padarome rutuliuką, ir lengvai paspaudę, paformavę pailgą gabalėlį, tarsi paspaudžiame patempiame 2 pirštais nosytę.
3.
Kepame apie 180 C temperatūroje apie 10 min. Kepimo laikas priklauso nuo suformuotų kepinukų dydžio.
4.
Ežiukus merkiame į tirpintą šokoladą, išimame ir paliekame, kad nudžiūtų, po to puošiame - darome spygliukus iš glajaus.
5.
Glajui dubenelyje gerai išsukame kiaušinio baltymą su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi, masė neturi būti labai skysta, nes nelaikys formos, jei per skysta - pridedame pudros. Spygliukus formuoju per mažai prakirptą užsegamo maišiuko kampelį.