INGREDIENTAI: Tešlai:
2 kilogramai bulvių
300 gramų varškės
200 mililitrų pieno (karšto)
150 gramų krakmolo
150 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Gardinkite druska ir pipirais.
2.
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Užpilkite karštu pienu ir sutrinkite. Į masę įmaišykite krakmolą, varškę ir miltus. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir gerai išminkykite.
3.
Gnybkite bulvių masės, delne formuokite paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir formuokite cepeliną.
4.
Cepelinus dedame virti į verdantį, pasūdytą vandenį, virti 10 - 12 minučių. Tiekiame su grietinės ar pievagrybių padažu.