INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos išpjovos
6 vienetai bulvių
1 vienetas cukinijų
2 vienetai pomidorų
1 vienetas geltonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
40 gramų sviestinis marinatas su žolelėmis (naudojau "French Garden" )
1 pundelis krapų
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukštas kepimo aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulienos išpjovą supjaustome skersai raumenų 3 cm storio kepsneliais. Supjaustytus gabaliukus dedame į dubenį, pilame žolelių marinatą ir lengvai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šonu dėliojame kiaulienos gabaliukus (kad pjūviai būtų į viršų ir apačią).
2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
3.
Krapus, 3 skilteles česnako smulkiai sukapojame.
4.
Bulves supjaustome į 4-6 skilteles, dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 15 min. Išvirtas bulves nukošiame, veriame pusę česnakų, pusę raudonėlių, smulkintus krapus ir lengvai išmaišome.
5.
Cukiniją perpjauname pusiau išilgai ir supjaustome 0,5 cm storio gabaliukais. Svogūną nulupame ir supjaustome 0,5 cm storio pusžiedžiais. Pomidorus supjaustome 1 cm storio skiltelėmis. Geltonąją papriką perpjauname pusiau, pašaliname sėklas, kotelį ir supjaustome 2 cm dydžio kvadratėliais.
6.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame svogūnus, papriką ir kepame apie 2 min, lengvai pamaišant. Beriame cukinijas, pomidorus, likusius česnakus, pagardiname cukrumi, druska, pipirais ir troškiname dar apie 3-4 min.
7.
Į plačią lėkštę paskleidžiame keptas daržoves, šalia dedame kiaulienos kepsnelius ir česnakines bulvytes.