TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 05:01
Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"
Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
1.5 litro vandens
600 gramų miltų
450 mililitrų pieno
45 gramai sodos
20 gramų sausų mielių
2 šaukšteliai druskos
1 žiupsnelis cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 saujelė sezamo sėklų
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šiltame piene išmaišome mieles su cukrumi, paliekame porai minučių, kad mielės pradėtų veikti.

2.
Miltus išmaišome su druska, pilame pieną su mielėmis ir minkome, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Paliekame 1 - 1,5 valandos, kad pakiltų dvigubai. Pakilusią tešlą padaliname į 12 dalių ir kiekvieną gabaliuką voliojame atskirai, iki maždaug 60 centrimetrų ilgio "dešrelės". Formuojame riestainius.

3.
Užverdame vandenį, beriame sodą, panardiname kiekvieną riestainį ir paliekame apie 30 - 60 sekundžių vandenyje. Apverdant keičiasi kepinio skonis ir konsistencija, viršus būna traškus, o vidus minkštas. Kiaurasamčiu ištraukiame riestainius ir dedame ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.

4.
Aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir stambia druska. Kepame 200 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.




admin · 2021-05-04 06:00 · 364 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt