INGREDIENTAI: 800 gramų jautienos antrekoto (sausai brandinto)
4 vienetai pomidorų (nedidelių)
200 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
200 gramų laukinių ir plikytų ryžių mišinio
100 gramų džiovintų baravykų
4 vienetai slyvų (nedidelių)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas aitriosios paprikos
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šlakelis aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gerai apskrudinti aitriąją papriką, pomidorus, papriką, nuluptas česnako skilteles, slyvas be kauliukų ir nuluptą svogūną.
2.
Susmulkinti iki vientisos masės.
3.
Smulkintus baravykus dėti į dubenį, užpilti šiltu vandeniu ir palikti iki kol išbrinks.
4.
Į puodą su verdančiu vandeniu suberti ryžius ir virti apie 20 minučių iki kol išvirs.
5.
Jautienos antrekotą susmulkinti nedideliais kubeliais.
6.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti. Dėti jautienos antrekotą ir ant aukštos kaitros kelias minutes kepinti, kol gražiai apskrunda
7.
Supilti smulkintų daržovių masę, sudėti baravykus, suberti cukrų, supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir troškinti apie 10 minučių.
8.
Tiekti su virtais ryžiais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.