INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (karšto)
3 šaukštai aliejaus
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų vištienos faršo
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
Padažui:
100 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus, druską ir virintą vandenį išmaišyti mentele, kai tešla pradeda vėsti, ją gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, iš jos iškočioti vieną didelį ovalų apskritimą.
2.
Į faršą įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais, druska ir gerai išmaišyti.
3.
Ant tešlos apskritimo iškloti faršą ir suvynioti į ilgą "dešrą" - vyniotinį. Ją supjaustyti 4 centimetrų pločio gabaliukais ir dėti į stiklinį indą.
4.
Į indą įpilti vandens, grietinės, pagardinti prieskoniais ir druska arba įpilti sultinio. Dėti į neįkaitintą orkaitę ir kepti 200 C laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.