INGREDIENTAI: 2 vienetai avienos (pjausnių)
4 vienetai slyvų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
2 lapeliai šalavijo
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avieną pabarstome druska, pipirais, čiobreliu, smulkintu česnaku.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame avieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir suminkštės.
3.
Svogūną smulkiai supjaustome. Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir padaliname dar į kelias dalis.
4.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pakepiname smulkintą svogūną. Sudedame slyvas į keptuvę pas svogūnus ir pakepiname keletą minučių. Pabarstome druska, sudedame avieną, lauro lapelius ir šalaviją. Viską pakaitiname apie 7 – 10 min.