TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Pavasarinės dilgėlių salotos
Pavasarinės dilgėlių salotos

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 stiklinė bolivinių balandų (virtų)
1 vienetas agurkų (smulkinto)
1 saujelė špinatų
1 saujelė dilgėlių (jaunų lapelių)
1 saujelė laiškinių česnakų
1 saujelė gelsvės
1 saujelė rūgštynių
1 saujelė kiaulpienių lapų
1 saujelė melisos
1 saujelė gražgarsčių
4 vienetai ridikėlių
1 šaukštelis čija sėklų
pagal poreikį himalajų druskos
2 vienetai vyšninių pomidorų (papuošimui)
2 vienetai juodųjų alyvuogių (papuošimui)
Užpilui:
3 šaukštai padažo (salotoms su alyvuogių aliejum ir citrina)
1 šaukštelis kremo ("Anytos" česnako su petražolėmis)
1 šaukštelis austrių padažo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bolivinę balandą nuplauti, išvirti, atvėsinti.

2.
Visas žoleles nuplauti, dilgėles nuplikyti verdančiu vandeniu, susmulkinti, pridėti susmulkintus ridikėlius, agurką, užberti chia sėklas, žiupsnelį Himalajų druskos, sudėti bolivinę balandą, viską išmaišyti.

3.
Sumaišyti užpilą - į padažą salotoms sudėti Anytos česnako kremą ir austrių padažą, gerai išmaišyti, užpilti ant salotų ir dar kartą gerai išmaišyti. Sudėti į dubenėlį, papuošti išpjaustytais pomidoriukais, alyvuogių puselėm, dilgėlės, melisos, gelsvės ir pienių lapeliais.




admin · 2021-05-01 21:00 · 432 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt