INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų braškių
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek citrinos rūgšties
Sulaistymui:
šiek tiek sulčių
Papuošimui:
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išplakti elektriniu plakikliu. Atskirai išplakti baltymus ir sukrėsti į trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir po truputį suberti į kiaušinių masę atsargiai maišant iš apačios į viršų.
2.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi, sukrėsti masę ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepus palikti biskvitą atvėsti.
3.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos rūgštele, įpjaustyti braškių.
4.
Biskvitą perpjauti į tris dalis, kiekvieną apšlakstyti sultimis. Dėti biskvitą, pertepti kremu ir taip, kol sudėsite visą tortą. Tortą puošti braškėmis ir kokoso drožlėmis.