INGREDIENTAI: 3 kilogramai paprikos
Marinatui:
1 litras vandens
1.5 stiklinės acto 9%
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paprikas nuplauname, perpjauname per pusę, išvalome sėklas. Supjaustome nemažais gabalėliais.
2.
Marinatui į puodą pilame vandenį, actą, aliejų, beriame cukrų, druską. Kaitiname, kol užvirs.
3.
Suberiame paprikas į marinatą. Verdame 10 min.
4.
Išgriebiame paprikas ir sudedame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
5.
Užpilame marinatu. Stiklainius užsukame steriliais dangteliais. Dedame dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu. Leidžiame atvėsti.