INGREDIENTAI: Pagrindui:
120 gramų anakardžių riešutų
1 vienetas apelsinų
6 vienetai džiovintų abrikosų
6 vienetai džiovintų slyvų
3 šaukštai avižų sėlenų
Įdarui:
2 vienetai avokadų (gerai prinokusių, minkštų)
250 gramų graikiško jogurto
250 gramų kreminio sūrio
100 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
15 gramų želatinos
2 šaukštai cukraus pudros
Viršui:
150 gramų džiovintų abrikosų
150 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
8 gramai želatinos
1 šaukštelis apelsino žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui džiovintus abrikosus ir slyvas 30 min užmerkite apelsinų sultyse. Originaliame recepte reikia nupilti likusias sultis, o aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukstais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5). Sutrinkite smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius ir sėlenas iki vientisos masės, pridėkite apelsinų žievelės. Šią masę sudėkite į 20–22 cm skersmens formą ir prispauskite šaukštu prie dugno. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite sūrio masę.
2.
Sūrio sluoksniui (įdarui) želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuokite su jogurtu ir "Philadelphia"sūriu, įdėkite cukraus pudros. Kelis šaukštus avokado ir sūrio mišinio dėkite į ištirpintą želatiną ir išmaišykite, ir tik po to sumaišykite su pagrindine mase. Supilkite masę ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
3.
Abrikosų sluoksniui (viršui) džiovintus abrikosus 1 val. užmerkite vandenyje, po to trumpai pavirkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sudėkite apelsinų žievelę. Viską sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišykite. Kai sūrio sluoksnio viršus truputį apstings, užpilkite abrikosų sluoksnį ir pastatykite į šaldytuvą sustingti, geriausiai per naktį. Skanaus!
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..