TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 00:49
Koldūnai su varške ir špinatais
Koldūnai su varške ir špinatais



INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
5 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų varškės
200 gramų šaldytų špinatų (maltų)
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui varškę išmaišyti su špinatais, smulkintais svogūnais ir prieskoniais. Dėti į šaldytuvą, kol ruošime tešlą.

2.
Tešlai miltus persijoti su muskatu ir druska. Pilti aliejų, įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti. Jeigu tešla būtų per sausa minkyti, įpilkite šiek tiek vandens.

3.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir iškočioti 4 mm storio paplotėlius.

4.
Ant vieno paplotėlio dėti po šaukštelį įdaro, 3-5 cm atstumu. Tarpus, esančius tarp įdaro, suvilgyti vandeniu ir ant viršaus uždėti antrą tešlos paplotėlį. Gerai prispausti viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis.

5.
Specialiu rateliu ar peiliu išpjauti kvadratėlius ir juos atskirti vieną nuo kito.

6.
Dėti virti pasūdytame, verdančiame vandenyje. Kai sudėti iškils, virti dar 2 - 3 minutes. Skanaus!




admin · 2021-04-29 18:00 · 429 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt