INGREDIENTAI: 200 gramų migdolų pieno (galima keisti paprastu pienu)
200 gramų grikių miltų
100 gramų migdolų drožlių
3 vienetai kiaušinių
50 gramų kakavos
50 gramų migdolų miltų
50 gramų rudojo cukraus
50 gramų spanguolių
50 gramų sviesto
7 gramai vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)
5 gramai cinamono
5 gramai kardamono
5 gramai kepimo miltelių
Padažui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
50 gramų mėlynių uogienės (arba aviečių ar vyšnių uogienės)
Papuošimui:
100 gramų mango tyrė
1 saujelė džiovintų uogų
1 saujelė morengų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Tryniai dedami į elektrinį plaktuvą. Ten pat pilama pusė migdolų pieno, dedami prieskoniai, kakava, cukrus ir viskas gerai išplakama.
3.
Tada sudedami grikių miltai, kepimo milteliai ir likęs migdolų pienas. Viskas dar kartą išplakama. Įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
4.
Kepimo forma (naudojau apvalią 24 cm skersmens) ištepama sviestu ir pabarstoma migdolų drožlėmis bei migdolų miltais. Supilama pyrago masė, ant viršaus išdėliojamos spanguolės.
5.
Paruoštas pyragas kepamas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
6.
Kol kepa pyragas, paruošiamas padažas. Cukrus prikaistuvyje kaitinamas iki karamelizuojasi (tampa gintarinės spalvos). Pilama grietinėlė ir viskas verdama apie 10 minučių iki sutirštėja. Sudedama mėlynių uogienė ir viskas dar paverdama apie 5 minutes. Tada padažas perkošiamas per sietelį.
7.
Iškeptam pyragui leidžiama atvėsti. Tiekdamas aš jį papuošiau mango tyre, šaltyje džiovintomis uogomis ir morengais. Apšlaksčiau paruoštu padažu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.