TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Moliūginiai skanėstai - maistingi, skanūs ir žavūs!
Moliūgo kamuoliukai užkandukai

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
2 stiklinės avižinių dribsnių (geriausia - viso grūdo)
120 mililitrų moliūgų tyrės (receptas čia)
4 šaukštai klevų sirupo (arba medaus)
3 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai kokosų miltų
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis vanilės
šiek tiek muskato (kelių tarkių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki miltų tekstūros. Matavimui naudoju 250 ml stiklinę.

2.
Dubenyje sumaišome: avižinių dribsnių miltus, kokoso miltus, vanilę, cinamoną, imbierą, muskatą.

3.
Riešutų sviestas turi būti skystas, jei jūsų turimas yra per tirštas – pašildykite puode kartu su klevų sirupu ar medumi, kol suskystėja.

4.
Inde sumaišome moliūgų tyrę su skystu riešutų sviestu ir klevų sirupu. Suberiame miltų mišinį prie skystų ingredientų ir gerai išmaišome.

5.
Rankomis formuojame rutuliukus gerai suspausdami, kad neliktų oro.

6.
Dedame rutuliukus į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustingsta ir sutvirtėja.

7.
Aš juos papildomai dar apvoliojau cukraus ir cinamono mišinyje, bet tai – tik dėl grožio ir tikrai nebūtina. Laikome šaldytuve sandariame indelyje iki savaitės arba užšaldome – taip sveikas užkandis visada po ranka.



Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje



admin · 2021-04-29 03:00 · 475 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt