INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos faršo
8 riekės batono
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai manų kruopų (arba maltų arba džiūvesėlių, nebūtina, pagal poreikį)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batoną supjaustyti kubeliais. Aš supjausčiau šiek tiek anksčiau, kad batonas spėtų apdžiūti.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
3.
Į mėsą įmušti 1 kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, česnaką, sudėti prieskonius ir viską išminkyti. Jeigu atrodo, kad reikia daugiau tvirtumo, įmaišyti manų kruopas (arba džiūvesėlius).
4.
Likusius 2 kiaušinius išplakti.
5.
Iš mėsos formuoti rutuliukus, apvolioti kiaušinio plakinyje ir tuomet batono kubeliuose. Voliojant batone, švelniai paspausti, kad kubeliai geriau prikibtų.
6.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti maltinukus, kol batonas gražiai paruduos. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, priklausomai nuo jų dydžio.