INGREDIENTAI: 500 gramų žiedinių kopūstų
100 mililitrų grietinėlės, liesos
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 vienetas salierų stiebų
3 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
700 mililitrų sultinio (vištienos arba daržovių)
Kepimui:
30 gramų sviesto
Patiekiant:
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (juostelių)
pagal skonį žalumynų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninės juosteles supjaustyti, paskrudinti iki traškumo. Riebalų perteklių nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
2.
Svogūną, salierą, česnaką stambiai supjaustyti. Žiedinį kopūstą susmulkinti gabaliukais.
3.
Į puodą dėti sviestą, svogūną, salierą, česnaką, pakepinti apie 5 min. Supilti sultinį. Sudėti smulkintą žiedinį kopūstą. Virti, kol žiedinis kopūstas taps minkštas. Sutrinti maisto smulkintuvu, pagardinti druska, pipirais pagal skonį.
4.
Į sriubą berti tarkuotą sūrį, supilti grietinėlę. Išmaišyti, kad sūris ištirptų.
5.
Patiekti su šoninės gabalėliais, mėgstamais žalumynais.