TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Ešerys troškintas fetos sūrio padaže
Ešerys troškintas fetos sūrio padaže

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 vienetas ešerio
4 šaukšteliai sviesto
2 šaukšteliai citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
80 gramų fetos sūrio
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
70 mililitrų pieno
0.5 vieneto svogūnų
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį išvalyti bei nuplauti. Tada pagardinti druska, pipirais ir dėti į folija išklotą kepimo indą. Žuvį apšlakstyti citrinos sultimis ir uždėti sviesto, užspausti foliją.

2.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to pravėrus foliją, dar apie 10 minučių.

3.
Svogūną, pomidorus ir česnaką supjaustyti nedideliais gabaliukais. Fetos sūri sutrinti.

4.
Padažui keptuvėje svieste pakepinti supjaustytus svogūną ir česnaką, sudėti supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus (galima įpilti šiek tiek aliejaus, kuriame buvo pomidorai). Pagardinti prieskoniais, pašildyti. Supilti pieną, sudėti fetos sūrį išmaišyti.

5.
Į padažą įdėti iškeptą ešerį ir uždengus, patroškinti apie 10 minučių.

6.
Ešerį padaže patiekti su mėgstamu garnyru. Skanaus.




admin · 2021-04-28 00:00 · 475 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt