TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trinta pievagrybių sriuba
Trinta pievagrybių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų pievagrybių
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
200 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1.5 litro vandens
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 pundelis laiškinių česnakų
2 riekelės sumuštinių duonos
1 šlakelis aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuojame. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Pievagrybius supjaustome riekelėmis.

2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Pakepiname daržoves, joms suminkštėjus sudedame pievagrybius. Pakepiname dar apie 5 min. Supilame keptuvės turinį į puodą.

3.
Supjaustome bulves kubeliais, beriame į puodą. Užpilame vandeniu. Paverdame apie 20 min. pagardiname druska ir pipirais.

4.
Sriubą sutriname maisto trintuvu. Supilame grietinėlę ir pakaitiname iki virimo.

5.
Sumuštinių duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

6.
Sriubą pilame į dubenėlius, pabarstome duonos kubeliais, smulkintais laiškiniais česnakais.




admin · 2021-04-27 09:00 · 401 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt