INGREDIENTAI: Pagrindui:
500 gramų sluoksniuotos tešlos
Įdarui:
2 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas vištų šlaunelių (virtų)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto obuolių
6 šaukštai jogurto
6 šaukštai majonezo
50 gramų sūrio
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek vandens
Papuošimui:
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš sluoksniuotos tešos išspaudžiame apskritimus, vienus paliekame dugnui, o kituose išspaudžiame mažesnius apskritimus, kurių kraštus naudosime. Kiaušinio trynio ir vandens plakiniu patepame apskritimo dugno kraštus ir tuščiavidurius apskritimus dedame vieną ant kito, vis patepdami plakiniu. Krepšelius galima daryti kokio tik norite dydžio ar aukščio.
2.
Krepšelius kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15 - 20 minučių.
3.
Vištienos salotoms nulupame svogūną, supjaustome smulkiai ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame porai minučių pastovėti ir nupilame.
4.
Nuo šlaunelės nuimame mėsą ir susmulkiname, smulkiai supjaustome kiaušinius, sūrį sutarkuojame su burokine tarka, obuolį nulupame ir smulkiai supjaustome, apšlakštome citrinos sultimis.