INGREDIENTAI: 1 kiaulės širdies, didelės
2 skiltelių česnako
1 saldžiosios paprikos, didelės
1 aitriosios paprikos ankšties
100 ml acto (3 %)
Padažui:
150 g alyvuogių aliejaus
1 citrinos
80 g svogūnų galvučių
Žiupsnelio saldžių raudonųjų pipirų, maltų
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Širdį perpjaukite per pusę ir gerai išplaukite. Išvalykite, supjaustykite kubeliais, parą marinuokite trintų česnakų, smulkiai susmulkintų saldžiųjų ir aitriųjų pipirų, druskos ir acto mišinyje. Išsimarinavusius širdies gabaliukus užmaukite ant iešmų ir kepkite. Padažui, mediniu šaukštu išmaišykite alyvuogių aliejų, išspaustas citrinos sultis, tarkuotus svogūnus ir maltus raudonus pipirus. Iškepusį šašlyką valgykite su paruoštu padažu.