TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-19 17:21
Pyragų dienos keksas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
220 gramų sviesto (kambario temperatūros)
220 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (arba apelsino)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome “Dr.Oetker“)
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojome “Dr.Oetker“)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
200 gramų glajaus (baltojo arba juodojo šokolado, naudojome du pakelius “Dr.Oetker“)
0.5 stiklinės spanguolių
0.5 stiklinės bruknių
1 saujelė šalavijo (lapelių)
pagal poreikį pabarstukų (naudojome “Dr.Oetker“)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite iki purumo, tada labai plonai įtarkuokite citrinos žievelę, išmaišykite. Į šią masę po vieną įplakite kiaušinius. Po to įsijokite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

2.
Supilkite tešlą į vieną didelę ar dvi mažesnes kepimo formas ir 170-180 °C orkaitėje kepkite apie 50 min. Pyragas bus iškepęs, kai įsmeigtą į jį medinį iešmelį ištrauksite švarų.

3.
Kepinius atvėsinkite ir apliekite glajumi. Jį lengvai paruošite pagal instrukciją ant pakuotės. Ant glajaus suberkite uogas ir pabarstukus, dekoruokite šalavijų lapeliais.


Patarimai:

Įmaišykite į tešlą du šaukštus nesaldintos kakavos, ir turėsite kito labai gardaus skonio keksą.


Keksams dekoruoti galima naudoti ir “Dr.Oetker“ baltą arba rausvą glajų.


Uogas ant keksų galima pabarstyti milteliniu cukrumi.




admin · 2021-04-23 15:00 · 394 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt