INGREDIENTAI: 1 litras vandens
300 gramų žuvies (virtos)
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
0.5 vieneto saldžiosios paprikos
40 gramų želatinos
1 sauja žaliųjų alyvuogių (+50 ml jų skysčio)
1 vienetas salierų stiebų
1 saujelė žalumynų (krapų, petražolių)
1 saujelė spanguolių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (sodo)
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (maltų)
pagal skonį česnakinės druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įprastai nedideles žuveles, savo šeimos vyrų sugautas, pamarinuoju su tais pačiais prieskoniais, šlakeliu citrinos sulčių bei keliais šaukštais aliejaus ir išverdu greitpuodyje. Verdu apie 45 min, palaukiu, kol atvėsta puodas. Žuvys tampa su suminkštėjusiais kaulais, manau, sveikatai naudingais.
2.
Verdant įprastai, reikėtų rinktis mažiau kaulėtas žuvis - jūros lydeką, menkę. Išvirti su prieskoniais ir kaulus išrinkti.
3.
Morką ir porą supjaustyti griežinėliais, papriką, salierą ir žalumynus nedideliais gabaliukais.
4.
Litre vandens apie 5 -10 min. pavirti smulkintas daržoves su žalumynais ir prieskoniais. Sultinio virimo pabaigoje supilti skystį nuo alyvuogių ir suberti spanguoles. Nukošti apie 300 ml sultinio ir viską ir palikti atvėsti.
5.
Želatina užpilti apie 300 ml atvėsusio sultinio ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
6.
Supilti želatiną, bei citrinos sultis į likusį pravėsusį daržovių sultinį. Gerai išmaišyti.
7.
Gaminti drebučius viename ar keliuose induose. Sudėti žuvies gabaliukus, užberti smulkintų alyvuogių, užpilti žele su daržovėmis ir gerai ir atšaldyti.