INGREDIENTAI: 600 gramų bulvių košės (naudojau su morkomis)
1 vienetas kiaušinių (mažo)
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį malto muskato
Įdarui:
150 gramų virto kumpio
150 gramų sūrio
1 pundelis svogūnų laiškų
1 saujelė krapų
pagal poreikį sviesto
Padažui:
pagal poreikį grietinės
pagal skonį česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Košę sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, pabarstyti druska, pipirais ir maltu muskatu. Išmaišyti ir palaipsniui berti miltus, minkyti tešlą. Miltų nepadauginkite, nes tuomet iškepę blyneliai bus guminiai. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų.
2.
Įdarui kumpį ir sūrį sutarkuoti stambia tarka, suberti į dubenį. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinti, suberti į dubenį su kumpiu ir sūriu. Viską sumaišyti. Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais ir įmaišyti į įdarą.
3.
Tešlą padalinti į 6 dalis, stalą apibarstyti miltais, rankas taip pat. Iš kiekvienos dalies suploti paplotėlį, įdėti maždaug 2 šaukštus įdaro ir užspausti kraštą, suformuoti blynelį.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, blynelius kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Patiekti su norimu padažu ar grietine.