INGREDIENTAI: pagal poreikį pomidorų (kiek telpa į stiklainius)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gerai sunokusius pomidorus gerai išplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedkočius (tai labai lengva daryti bulvių skustuko aštriąja dalim) ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais ir sumalu iki tyrės konsistencijos. Pomidorus, prieš malant, galima nulupti, bet tikrai nebūtina.
2.
Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus.
3.
Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant, pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu. Dar į karštą tarą pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio, apkloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.