TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
pagal poreikį pabarstukų (papuošimui)
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (+stalo pabarstymui)
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
110 gramų rudojo cukraus
110 gramų auksaspalvio sirupo
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai malto imbiero
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros (apytikriai, pagal poreikį)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
2 lašai maistinių dažų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį. Masę gerai išmaišome. Supilame sirupą.

2.
Į kitą dubenį suberiame birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Miltų mišinį įsijojame į sviesto masę. Tešlą gerai išmaišome. Suminkome ją į rutulį. Įsukame į maistinę plėvelę ir padedame valandai į šaldytuvą, kad atvėstų ir sutvirtėtų.

3.
Stalo paviršių pabarstome miltais. Iškočiojame apie 3 mm storio lakštą. Sausainių formelėmis įspaudžiame sausainius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 min. Iškepusius sausainius atvėsiname.

5.
Gaminame glajų. Kiaušinio baltymą išplakame su cukraus pudra. Patariu plakti kuo lėčiausiu greičiu ir ilgai. Kuo ilgiau plaksite, tuo skanesnis glajus bus. Glajus turi būti baltas, tąsus ir tirštas. Jei atrodo, kad masė per skysta, beriame daugiau cukraus pudros ir plakame vėl. Įberiame citrinos rūgštelės. Gerai išmaišome. Jei norime spalvoto glajaus, įlašiname maistinių dažų.

6.
Glajų supilame į konditerinį maišelį ir dekoruojame sausainius. Pabarstome pabarstukais.




admin · 2021-04-22 12:00 · 440 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt