INGREDIENTAI: 0.5 vieneto prancūziško batono (arba 4 riekių kito mėgstamo)
2 vienetai avokadų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
3 šaukštai kreminio sūrio
1 pundelis česnakų laiškų
1 šlakelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prancūzišką batono pusę perpjauti pusiau, tuomet abi puses perpjauti išilgai - turėsite keturias riekes.
2.
Įkaitinti keptuvę, dėti batono puseles ir paskrudinti porą minučių iki kol sušils ir gražiai apskrus.
3.
Avokadus perpjauti pusiau, išimti kaulus, išskobti minkštimą. Dėti į dubenį ir sutrinti šakute. Įpilti citrinų sulčių, įberti druskos, pipirų, įspausti česnaką, dėti sūrį ir išmaišyti.
4.
Ant batono tepti paruoštos avokadų masės.
5.
Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau ir sudėti ant sumuštinių.
6.
Česnakų laiškus susmulkinti.
7.
Sumuštinius pabarstyti česnakų laiškais, sezamo sėklomis.