INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių
1 vienetas rūkytos skumbrės
3 vienetai salierų stiebų
1 vienetas obuolių (didesnio, saldaus)
pagal skonį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupti skumbrės odą, pašalinti pagrindinę ašaką ir suplėšyti gabaliukais, išrenkant likusias ašakas.
2.
Salierą supjaustyti kuo smulkiau. Obuolį supjaustyti kubeliais. Avinžirnius nusunkti ir perplauti šaltu vandeniu, gerai nuvarvinti.
3.
Skumbrę, salierą, obuorlius ir avinžirnius dėti į dubenį. Pagal skonį pagardinti majonezu ir gerai išmaišyti. Jeigu norisi sūriau, galima įdėti šiek tiek druskos.
4.
Labai skanu valgyti su rugine duona.