INGREDIENTAI: pagal poreikį vyšnių
pagal poreikį mėtų
pagal poreikį šilauogių
Pagrindui:
150 gramų imbierinių sausainių (1 pakelio)
50 gramų sviesto
Kremui:
2 vienetai citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
2 vienetai kiaušinių trynių
160 gramų cukraus pudros
80 gramų sviesto
Viršui:
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia išlydome 50 g sviesto. Kol jis šiek tiek atvės, sutrupiname sausainius kuo smulkiau. Tada sumaišome sviestą ir sausainius, ir po šaukštą masės dedame į stiklines. Dedame į šaldytuvą.
2.
Kremui išspaudžiame 2 citrinų sultis.
3.
Nedideliame puode išplakame šluotele kiaušinių trynius ir cukraus pudrą. Verdame ant nedidelės ugnies, įdedame 80 g sviesto, supilame citrinų sultis, patarkuojame citrinos žievelės. Kaitiname, maišant, kol kremas pradės tirštėti (iki užvirimo).
4.
Paruoštą kremą pertriname per sietelį. Ir paliekame atvėsti.
5.
Elektriniu plakikliu išplakame grietinėlę su cukrumi iki purumo. Kuriam laikui paliekame šaldytuve.
6.
Dabar viską sluoksniuojame: ant sausainių masės dedame citrinų kremą, šiek tiek šilauogių, tada vėl citrinų kremo, vėl keletą šilauogių, tada plaktos grietinėlės ir vėl šilauoges papuošimui, tai pat kelias vyšnias ir mėtų lapelius.
7.
Desertus dedame į šaldytuvą 1-2 val., kad viskas susistovėtų.